Sjovere end lektier

Gratis læringsspil til skolebørn - gå til forsiden
skoline.dk | quiz | fodbold | historiens europamestre i fodbold

EM i fodbold - historisk quiz

De fleste dage bliver glemt - men ikke 26. juni 1992. Ihvertfald ikke i Danmark. Som roligan er der langt imellem snapsene, men den dag glemmer vi aldrig. Ganske få begivenheder når op på et niveau hvor selv mine forældre hepper med. Tror kun det rigtigt er sket for Bjarne Riis i 1996 og så da vi blve europamestre i Sverige.

Manchester United quiz med Sir Alex Ferguson for virkeligt seje fans. Champions League quiz med verdens bedste fodboldhold. Em i fodbold 2004 med Kanon Jon og alle de andre fodbolddrenge. Fodboldquiz med alle vindere af Superligaen igennem tiden. Quiz med Verdensmestre i fodbold Quiz med europamestre i fodbold Quiz med værtsbyer til sommer OL Dansk Melodi Grand Prix quiz 2010 Det internationale Melodi Grand Prix 2010 Michael Jackson Quix U2 musikquiz Filmquiz med Oscar for bedste film Filmquiz med bogen bag filmen Præsident quiz med alle USAs præsidenter Politikerquiz med Fogh I Politikerquiz med Lykke I Politikerquiz med Lykke II Minister quiz med Løkke Rasmussens 3. ministerhold - tæskeholdet. Det royale vendespil med Frederik og Mary
Anbefal spillet på facebook
Andre spil
Matematikspil oversigt Dansksiden er lige på trapperne. Find links til de spil der allerede er aktive længere nede på siden Geografispil oversigt Trafikspil oversigt Hjernespil_oversigt Quiz oversigt Frikvarter oversigt
Pædagogiske bagtanker

Der er kun en vinder og det gør så ondt at tabe

De fleste slutrunder med dansk deltagelse starter med sund skepsis. Går det godt i den første kamp, så tager optimismen over. Og når vi videre fra den indledende runde med godt spil, så overtager euforien. Langt de fleste gange ender det brutalt. Jeg husker Preben Elkjærs brændte straffespark mod Spanien i 1984 i Frankrig. Jeg sad og græd som en stor knægt på femten år, da jeg en sen aften så Jesper "Julemand" Olsens fatale tilbagelægning til gribben Emilio Butragueño i Mexico i 1986. Mon ikke også der faldt en tåre, da brødrene Laudrup takkede farvel mod fantastiske Brasilien i 1998. En kamp jeg stadig tror Peter Schmeichel ser tilbage på med vemod. Han skulle ikke have klippet neglene før den kamp.

Miraklet i Sverige i 1992

Men over dem alle står den aften på Nya Ullavi, hvor Danmarks mest udskældte træner igennem tiden på klingende jysk gav os alle sammen en succesoplevelse, som os der oplevede det aldrig glemmer. Den aften lærte vi, at også lille Danmark kan vinde de store turneringer. Den aften endte mantraet om, at vi aldrig ville kunne vinde en af de store holdturneringer for mænd. Fire år senere forstummede diskutionen om danskere genetisk overhovedet kan begå sig i bjergene.

 
Quiz oversigt
faurskov.com | mobil 40779464 | brian@faurskov.com