Sjovere end lektier

skoline.dk | quiz | fodbold | historiens verdensmester i fodbold

VM i fodbold - historisk quiz

Der findes intet over eller ved siden af. Når der er VM i fodbold, så står verden stille - ihvertfald min lille verden.

VM i Sydafrika med Dansk deltagelse
Die Dumme Dänen - som de tyske aviser skrev da Danmark blæste Tyskland ud af banen i 1986 og fik en markant sværer modstander i Spanien end hvis de havde tabt og skulle møde Algeriet.

VM i Sydafrika 2010 var for Danmarks vedkommende præget af mange graverende individuelle fejl med:

1) selvmål mod Holland

2) Christian Poulsens hjerneblødning ved det første mål mod Cameroun

3) Thomas Sørensens drop ved det første frispark og rystende usikkerhed i resten af kampen

4) Jons manglende skarphed igennem hele turneringenOg helt sikkert en del flere fejl. Truppen var lidt for tynd, spillerne lidt for slidte og så ramte de fleste af spillerne ikke formen på det rigtige tidspunkt. Så sammen med Italien og Frankrig må vi kandidere til VMs største skuffelse - en pris vi heller ikke vinder.

Manchester United quiz med Sir Alex Ferguson for virkeligt seje fans. Champions League quiz med verdens bedste fodboldhold. Em i fodbold 2004 med Kanon Jon og alle de andre fodbolddrenge. Fodboldquiz med alle vindere af Superligaen igennem tiden. Quiz med Verdensmestre i fodbold Quiz med europamestre i fodbold Quiz med værtsbyer til sommer OL Dansk Melodi Grand Prix quiz 2010 Det internationale Melodi Grand Prix 2010 Michael Jackson Quix U2 musikquiz Filmquiz med Oscar for bedste film Filmquiz med bogen bag filmen Præsident quiz med alle USAs præsidenter Politikerquiz med Fogh I Politikerquiz med Lykke I Politikerquiz med Lykke II Minister quiz med Løkke Rasmussens 3. ministerhold - tæskeholdet. Det royale vendespil med Frederik og Mary
Anbefal spillet på facebook
Andre spil
Matematikspil oversigt Dansksiden er lige på trapperne. Find links til de spil der allerede er aktive længere nede på siden Geografispil oversigt Trafikspil oversigt Hjernespil_oversigt Quiz oversigt Frikvarter oversigt
Pædagogiske bagtanker

Diego Armando Maradona

Historisk er der ganske få der har sat så meget præg på VM historien som Maradona. Kulminationen skete i VM i Mexico i 1986, hvor han næsten ene mand bar Argentina til verdensmesterskabet.

Mod England scorede Maradona to mål, som begge er gået over i fodboldhistorien. Den ene med Guds hånd og den anden af en helt anden verden. Se det legendariske mål her, hvor Maradona starter med ryggen med Peter Shiltons mål og dribler udenom hele den stolte nation.


VM i Spanien 1982

Personligt startede mit livs kærlighed til fodbold i 1982, da der var VM i Spanien. Maradona blev vist ud efter brasilianerne havde taget sig kærligt af ham.

Brasilien stillede med det bedste hold der aldrig er blevet verdensmestre, med den hvide Pele Zico, Eder og verdens medste back Junior i spidsen. Brasilien endte med at ryge ud til Italien i en fantastisk semifinale, hvor Paolo Rossi scorede hattrick.

Som en af de få, så holdt jeg med Vesttyskland og specielt Karl Heinz Rummenigge, som var anføre for Bayern München, og som jeg før VM havde set lave et saksespark på overlæggeren i Europacuppen for mesterhold.

Tyskerne sneg sig til finalen med blandt andet en forfærdelig kamp mod Østrig, hvor begge hold stoppede med at spille fodbold ved 1-0 til tyskerne, da begge hold dermed var kvalificerede til at gå videre fra mellemrunden.

I semifinalen mødte Vesttyskland Frankrig og vandt efter en fantastisk semifinale, som dels er kendt for et forrygende comback og dels er kendt for at tyskernes målmand slagtede en franskmand, så han ikke kom til at spille mere fodbold det år.

Tjek lige Stielike - den mand var ikke skabt til at tage straffespark.

 
faurskov.com | mobil 40779464 | brian@faurskov.com