Sjovere end lektier
Gratis læringsspil til skolebørn - gå til forsiden
 
  Gå til mobilversionen
Del via Facebook, Twitter eller tip en ven
skoline.dk | Trafikklubben Trafikspiloversigten

Trafikspil hvor du lærer skiltenes sprog

Jeg har lavet fire spil med hver deres kategori af skilte. Nemlig advarselsskilte, forbudsskilte, informationsskilte samt påbudsskilte.

Trafikspil med advarselsskilteTrafikspil med forbudsskilteInformationsskiltenes betydning kan du lære her i dette sjove huskespilTrafikspil med påbudsskilte

 

 

Trafikspil for børn og voksne: Når du skal lære om trafikken

Trafikspil er en nøgle til at forstå samfundets spilleregler i trafikken. Voksne, der er i gang med at tage kørekort, kan bruge dette spil til at lære skiltenes præcise betydning, og børn kan lege sig til en relevant viden om skiltenes sprog.

Lær om skiltes betydning på en sjov måde

Leg trafikspil med dine børn, og opdag, hvor mange af skiltene de intuitivt forstår. Billedsproget er et redskab, som er i selv de mindste børns værktøjskasse.

Humlebien flyver         Følg skoline.dk på facebook

Trafikspil med advarselsskiltes betydning

Advarselstavler opsættes uden for tættere bebygget område normalt 150m - 250m før farestedet. I tættere bebygget område kan de opsættes kortere før farestedet.

 

Trafikspil med advarselsskilte

Forbudsskilte - sjovt huskespil

Forbudstavler opsættes normalt umiddelbart ved det sted, hvor eller hvorfra forbuddet gælder. På billedet her må der ikke overhales. Hvis forbudsskiltet har et underskilt, så betyder det en begrænsning af forbudet. Dette forbudsskilt betyder, at der ikke må overholdes.

 

Et overhalingsforbudt skilt kunne have et underskilt der eventuelt begrænsede forbuddet til en bestemt type køretøjer eller til at gælde i et bestemt antal meter fra skiltet og fremefter.

Trafikspil med forbudsskilte

Trafikspil med informationsskilte

Informationsskilte hjælper med at fortælle om specielle ting i landskabet som eksempelvis at der er en seværdighed, et badested, et busstoppested eller et cafeteria.

 

Et informationsskilt har ingen indflydelse på hvordan trafikken skal flyde, men kan være en stor hjælp for mennesker der ikke kender området til at finde den forbandede svømmehal eller de fantastiske Jellingesten.

Informationsskiltenes betydning kan du lære her i dette sjove huskespil

Lær påbudsskiltenes betydning på en sjov måde

Påbudsskilte fortæller hvad man skal gøre det pågældende sted. Eksempelvis at her er der tale om en cykelsti, hvor der kun må cykles eller osm i som i dette tilfælde en fællessti, hvor der både må færdes ryttere, gående samt cyklister.

Trafikspil med påbudsskilte
Anbefal spillet på Facebook
  Matematikspil oversigt Dansksiden er lige på trapperne. Find links til de spil der allerede er aktive længere nede på siden Geografispil oversigt Trafikspil oversigt Hjernespil_oversigt Quiz oversigt Frikvarter oversigt  

 

Pædagogiske bagtanker

Mange mennesker ser ikke rigtigt skilte før de skal til at tage kørekort. Her kan du lære hvad alle skiltene hedder og hvilken kategori de tilhører. Rigtig sjov måde at lære skiltenes betydning på, hvis du er ved at tage kørekort. Og en sjov leg for dine børn når de er ved at lære at læse.

 
 
  Trafikspiloversigten
faurskov.com | Ladefogedvej 266 | 8200 Århus Nord | mobil 40779464 | brian@faurskov.com | skoline.dk som startside |